Boštanj: 48-letnik brez vozniškega dovoljenja in z neregistriranim avtom

Slika je simbolična

Policisti PP Sevnica so med kontrolo prometa v Boštanju ustavili voznika osebnega avtomobila Opel vectra. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PPP Novo mesto so na Obrežju okoli 15.30 ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil dovoljeno hitrost za 50 km/h. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus. 46-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljenje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 12. 1. so policisti na avtocesti na območju Smednika kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke BMW romunskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 34-letni voznik iz Romunije nima veljavnega vozniškega dovoljenja, uporabljal je ponarejen dokument. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Vir: PU Novo mesto