Boscarol svari pred namero nove vlade po uvajanju socializma

Eden najbolj uspešnih slovenskih podjetnikov Ivo Boscarol svari pred uvedbo novega davka na celotno premoženje vseh državljanov, ki ga v koalicijski pogodbi napoveduje prihodnja vlada. Davek bo udaril vse, saj bo konec leta poleg že plačanih davkov odmerjen na vse premoženje, ki ga ima nekdo.

 

Obe Pipistrela, Boscarol opozarja, da z napovedanim davkom na celotno premoženje vseh državljanov prihaja neke vrste prikrita nacionalizacija ali drugače, vnovično uvajanje socializma. Informacija o omenjenem davku je po njegovih besedahv medijih skrita in zapisana med vrsticami, a v praksi “gre za prikrito nacionalizacijo”.

“Gre za davek, ki se plačuje stalno, vsako leto, pri katerem se bo v osnovo seštelo vse, kar posameznik ima in je zaslužil, nepremičnine, denar na banki, delnice, vrednost podjetij, avte itd. ter se bo poleg že plačanih davkov še enkrat obdavčilo konec leta. To pomeni, da sčasoma celo premoženje izgubite,” je za spletno stran Domovina dejal Boscarol. “Gre za davek, ki ga ima malo držav. Tam, kjer ga imajo, pa pušča prazne hiše, stanovanja, gradove … Ko namreč lastniki nimajo denarja za plačilo davka, država na hišo vpiše hipoteko. Sčasoma se ta hipoteka veča, vi ste vedno manjši lastnik te hiše,” praktične posledice opisuje Boscarol.

“To je tisto, kar sem jaz že pred leti povedal na nacionalni televiziji in so se mi vsi smejali; Namreč da je velika verjetnost, da pri naslednjih volitvah pride Levica v vlado in da če se bo to zgodilo, bo Luka Mesec postal predsednik vlade – in zmotil sem se zelo malo, ker je postal podpredsednik vlade – da se bo zgodila nacionalizacija. In to se sedaj dogaja, da bi dobili dovolj denarja za financiranje svojih obljub in ministrstev za izgubljanje časa. To je kraja premoženja vseh Slovencev in to bo resnično udarilo vse,” izpostavlja.

(Progresivni) davek na premoženje bo “udaril vse, ne glede na to, ali imajo podjetje, hišo, denar ali kaj drugega”. Po njegovi oceni bo naraslo število ljudi, ne le podjetnikov, ki bodo v izogib temu davku davčno rezidentstvo iskali v tujini. V tem smislu bodo po njegovi oceni pridobile tudi sosednje države, ki tega davka nimajo.

M. P.