Bomba na Okrožnem sodišču v Krškem?

FOTO: ePosavje

V eni izmed državnih ustanov v Krškem so danes nekaj po 10. uri prejeli grožnjo, da bi se lahko v njenih prostorih nahajal nevaren predmet. Policisti so objekt izpraznili in zavarovali območje, so za STA povedali na Policijski upravni Novo mesto. Drugih podrobnosti ne razkrivajo. Objekt bodo pregledali in preverili obstoj morebitne nevarnosti.

Kot poroča portal ePosavje, so bile pristojne službe obveščene so bili o možni prisotnosti nevarnega predmeta znotraj objekta, zaradi česar so se takoj sprožili varnostni protokoli. Policisti so hitro ukrepali s takojšnjo evakuacijo zaposlenih in obiskovalcev iz stavbe ter zavarovanjem širšega območja okoli ustanove v starem mestnem jedru Krškega.

V nadaljevanju bo strokovna ekipa pregledala objekt z namenom identifikacije in ocene morebitnega nevarnega predmeta. Preiskava bo obsegala temeljit pregled vseh prostorov in možnih skritih mest, kjer bi se tak predmet lahko nahajal.

Občani in obiskovalci Krškega so pozvani, da upoštevajo navodila varnostnih organov in se izogibajo območju preiskave, dokler ni uradno razglašeno za varno. Policija in druge pristojne službe bodo še naprej tesno sodelovale, da zagotovijo varnost vseh vpletenih in čim prej razjasnijo situacijo.

Več slik si lahko ogledate na ePosavje.

Vir: STA in ePosavje