Blamaža: Znan kritik cepiv se je pustil podkupiti

Piers Corbyn, verjetno najslavnejši britanski aktivist proti epidemiološkim ukrepom in goreč nasprotnik cepljenja proti covidu-19, je pred skrito kamero sprejel kuverto, za katero je verjel, da vsebuje 12.000 evrov podkupnine za njegov molk o cepivu proizvajalca AstraZeneca.

Corbyna sta na limanice ujela znana šaljivca z YouTuba, ki sta se pretvarjala za milijonarska delničarja AstraZenece, poroča portal Siol.net.

74-letni Piers Corbyn v vodah oceana teorij zarot pluje že dolga leta, že poldrugo leto bodisi zanika obstoj bolezni covid-19 bodisi trdi, da je bil virus sars-cov-2 ustvarjen naklepno, simptome bolezni pa pripisuje drugim povzročiteljem, na primer mobilnim omrežjem pete generacije (5G).

Toda Corbyn je bil na svoja načela in svoje obtožbe farmacije, politikov, zdravnikov, medijev in Billa Gatesa, da s pandemijo kujejo dobiček, pripravljen pozabiti za pravi znesek. Josh Pieters in Archie Manners, šaljivca z YouTuba, sta Corbyna pred kratkim namreč pripravila do tega, da je pristal na sestanek z domnevnima delničarjema švedskega farmacevtskega podjetja AstraZeneca, ki je razvilo eno od cepiv proti bolezni covid-19. Zanju sta se pretvarjala sama.

Na srečanju sta mu zagotovila, da imajo deljene interese in da se lahko dogovorijo za nadaljnje sodelovanje. Corbynu sta tudi pokazala resničen sveženj denarja, pospremil ga je z besedo “fantastično”. Corbynu sta ponudila 12.000 evrov, da bi v svojih kritikah cepiv in njihovih proizvajalcev manj omenjal cepivo AstraZenece in se bolj osredotočil na druge proizvajalce, na primer Pfizer in Moderno.

Po začetni negotovosti, da bo denar vzel samo v primeru, če ga ne bosta pogojevala s kakršnimikoli zahtevami po vplivanju na njegove dejavnosti, uperjene proti cepivom, je Corbyn temu prikimal. Zapisal si je tudi pozitivne lastnosti cepiva AstraZenece. Preden sta mu predala denar, sta Pieters in Manners kuverto, v kateri je bilo 12.000 evrov in ki jo je predhodno videl Corbyn, s pomočjo prijatelja zamenjala s kuverto, v kateri je bil denar za družabno igro monopoli, še poroča portal.

A. M.