sobota, 25 maja, 2024
Doma Aktualno Best wines of Posavje danes v Kleti Krško

Best wines of Posavje danes v Kleti Krško

V sklopu Meseca okusov Posavja 2023 bomo posavski vinarji združili moči in svoje najboljše vinske etikete na že tretji ediciji BEST WINES OF POSAVJE, so zapisali v Kleti Krško. Na letošnjih ocenjevanjih smo poleg številnih domačih skupaj osvojili najmanj 24 mednarodnih medalj: 12 na ocenjevanju Decanter v Londonu in 12 na GAIWC v New Yorku.

Obstaja torej najmanj toliko razlogov, da se ponovno povežemo in svoja najboljša vina predstavimo domači in širši javnosti na tretji ediciji dogodka Best wines of Posavje – tradicionalno na zadnji avgustovski četrtek, v Kleti Krško.

KJE? Klet Krško
KDAJ? četrtek, 24. avgust 2023, med 17. in 22. uro

Kaj vas čaka na Best wines of Posavje:

12 vinarjev vinorodne dežele Posavje:

  • Kobal since 1931, Vinska klet Colnar, Vinska klet Metlika, Vina Karlovček, Klet Pirc, Vinska klet Prus, Klet Štemberger, Hiša vina Grabnar, Vina Jelenič, Vinska klet Frelih, Vina Dular, Klet Krško
  • Več kot 50 vzorcev njihovih najboljših vin (od tega najmanj 20 nagrajenih na vinskih ocenjevanjih doma in v tujini)
  • Kunstova »odprta kuhinja pod grajskimi arkadami« (ponudba ni vključena v ceno vstopnice, izključno gotovinsko plačevanje
  • Uradni After Party: od 22. ure dalje, Bar Safir, Leskovec pri Krškem (Welcome drink za obiskovalce Best wines of Posavje)

Vstopnice:
Vstopnice (vključuje degustacijo najmanj 50 vzorcev vin) so do vključno 23. 8. 2023 na voljo po predprodajni ceni 20,00 €.

Nakup in prevzem vstopnic:

  • V naši spletni trgovini vstopnice plačate s kartico ali po predračunu, prevzamete jih v naši vinoteki na Rostoharjevi 88 (lahko tudi na dan dogodka).
  • V naši vinoteki na Rostoharjevi 88. Vsak delovnik med 7. in 15. uro.
  • Na dan dogodka, 24. 8. 2023, bodo vstopnice na voljo le v naši vinoteki (od 7. ure naprej) po ceni 25,00 €.

Nakup vstopnice Best wines of Posavje

Dodatne informacije:

  • Kavcija za degustacijski kozarec: 5,00 € (gotovinsko plačevanje).
  • Vinarji bodo locirani v pritličju in prvem nadstropju kleti.
  • V sklopu prizorišča bo vsem obiskovalcem na voljo kotiček za kratek oddih (Vnsko gastronomski center Turn), kjer boste lahko v miru in izbrani družbi nazdravili s svojimi najljubšim vini večera. Prijazno vabljeni, da vinarje podprete tudi z nakupom steklenice.

Dogodek bo izveden v vsakem vremenu, saj se bo celotno dogajanje odvijalo v notranjih prostorih vinske kleti.

Vabljeni v družbo odkrivanja nagrajenih vinskih okusov Posavja!