Bandelli: Vozi porscheja in vleče poslansko denarno nadomestilo

Marko Bandelli si iz državnega proračuna reže debele rezine.

Zdaj že nekdanji poslanec SAB Marko Bandelli, ki je moral zaradi neprimerne komunikacije leta 2018 že po dveh mesecih odstopiti kot minister za kohezijo, je solastnik družinskega poslovnega imperija, ki letno prinaša več milijonov evrov prihodkov, in vozi avtomobil porsche. Kljub temu pa ga to ne moti, da ne bi zaprosil in prejemal tudi poslansko nadomestilo.

 

Omenjeno nadomestilo je namenjeno predvsem poslancem, ki se po končani poslanski funkciji ne morejo takoj zaposliti. A za Bandellija bi težko rekli, da je tak poslanec. Njegovi podjetji, kjer je sicer lastništvo delno prenesel na ženo, po pisanju portala Požareport letno obrneta kar nekaj milijonov evrov, poleg tega se je sam v preteklosti večkrat postavljal, kako uspešen in bogat da je, kar pomeni, da bi se lahko brez težav zaposlil v svojem podjetju.

Bandelli si sicer po navajanju portala v zadnjem času želi direktorsko mesto državne družbe DRI, upravljanje investicij, ki sodi pod resor infrastrukture in ga pod vlado Roberta Goloba kot bodoča ministrica znova prevzema njegova nekdanja strankarska šefinja Alenka Bratušek.

A. M.