Bah Žibert: Novelo zakona o štempljanju bomo vlagali toliko časa, dokler ta neumnost ne bo ukinjena

Slika je simbolična (FOTO: Sašo Švigelj)

Na današnji 59. izredni seji DZ je koalicija ponovno zavrnila novelo zakona o štempljanju, ki jo je v zakonodajno proceduro vložila Poslanska skupina SDS. Izboljšave zakona je koalicija onemogočila že drugič in to kljub obljubam predsednika vlade, da bo ta zakon popravljen.

Da je trenutno veljavni zakon neživljenjski in v praksi težko izvedljiv, poslanska skupina SDS poudarja ves čas, ponovno danes ob obravnavi predloga o spremembi škodljivega zakona, do katerega so kritični tako delodajalci kot delojemalci. Kritiko oz. nestrinjanje z veljavnim zakonom so javno izrazili sami predstavniki vlade, tako minister za finance Klemen Boštjančič, kot gospodarski minister Matjaž Han. Na 18. Vrhu slovenskega gospodarstva na Brdu pri Kranju je skepso do zakona izrazil sam predsednik vlade dr. Robert Golob, ki je dejal, da ta zakon, ki je v gospodarstvu povzročil tudi veliko razburjenja, “zagotovo potrebuje izboljšave”.

Poslanka SDS Anja Bah Žibert

Glede na zagotovila dr. Roberta Goloba o spremembi neživljenjskih določb zakona o štempljanju je poslanska skupina SDS danes ta zakon ponovno vložila v zakonodajno proceduro. S tem daje vladi in vladajoči koaliciji možnost, da uresniči javne obljube predsednika vlade. Kot je na današnji seji dejala poslanka Anja Bah Žibert, “bo Poslanska skupina SDS novelo zakona o štempljanju vlagala toliko časa, dokler ta neumnost ne bo ukinjena.”

Vir: SDS