Avstrijske naslovnice o gnečah na naših avtocestah

Foto: Nik Rovan

“Če želite v Ljubljano ali mimo nje, trenutno potrebujete veliko potrpljenja,” so zapisali v avstrijskem Kleine Zeitung, kjer očitno niso spregledali alarmantnega stanja na naših avtocestah.

Stanje na slovenskih avtocestah je v zadnjih tednih milo rečeno kaotično, pa se prava poletna sezona še začela ni. Kot pojasnjujejo na Darsu, so razlog predvsem številna dela na avtocestnih odsekih in ljubljanski obvoznici. Pravilo iz prejšnjih let, da je promet pogosto upočasnjen predvsem na primorski avtocesti, več ne velja. Gneča in zastoji se pojavljajo prav povsod, v tem tednu je bilo še posebno pestro na štajerski avtocesti.

Avstrijci svoje počitnikarje opozarjajo, da naj se pripravijo na gnečo na slovenskih avtocestah, še posebej če so namenjeni prti Trstu ali Istri. Kot so zapisali, so daljši zastoji pojavljajo predvsem na Štajerki, kjer se lahko pot podaljša tudi za dve uri.

Dodajajo, da se zaradi obnov mostov in izgradnje kolesarske poti zastoji pojavljajo tudi na lokalnih cestah v Zasavju, kjer bi si sicer Avstrijci namenjeni iz smeri Graza proti Primorski krajšali pot.

Spletno uredništvo