Anže Logar v dosedanji predsedniški kampanji prepričal največ ljudi

Nekdanji zunanji minister Anže Logar, ki kandidira s podpisi volivcev, je sodeč po javnomnenjskih anketah do zdaj prepričal največ ljudi. Po zadnji anketi Ninamedie ga bo v nedeljskem prvem krogu volitev volilo 31,7 odstotka volivcev.

Logarju po anketi sledi Nataša Pirc Musar, ki jo bo volilo 19,8 odstotka glasov, naslednji pa je strankarski kandidat Gibanja Svoboda in SD Milan Brglez, ki ga bo volilo 18,6 odstotka volivcev.

Če bi bil drugi krog volitev in če se bi vanj uvrstila Logar in Pirc Musarjeva, bi zmagal Logar z 49,2 odstotka glasov, Pirc Musarjeva pa bi dobila 45,1 odstotka. Če bi izbirali med Logarjem in Brglezom, bi zmagal Logar s 50,2 odstotka glasov, Brglez pa bi dobil 40,5 odstotka.

Logar je sicer v intervjuju za zadnjo številko Demokracije povedal, da ostaja tak, kot je bil pred kandidaturo in da bo tak tudi po morebitni zmagi ter bo ostal zvest svojim načelom. Povedal je, da v svoji nastopih nastopa sredinsko, ker je desnosredinski kandidat.

Veseli ga, da bo na volitvah nastopil pod zaporedno številko 2. “Sprejel bi vsako številko, priznam pa, da sem zelo zadovoljen s to, ki jo je izžrebala Romana Jordan. Dvojka predstavlja navdih in vztrajnost, da misel pripeljemo do realizacije. Dvojka je simbol potrditve, da je to, kar počneš ta trenutek, tisto pravo. No, in v dvoje je tudi prijetneje,” je še dejal.

M. P.