Anže Logar ne izključuje ustanavljanja nove stranke

“Sem desno sredinski politik in nameravam ostati desno sredinski politik. Pričakujem, da vsi, ki so člani upravnega odbora, ostanejo to, kar so. To je tisto, kar želimo pokazati, da znamo sodelovati,” pravi Anže Logar, ki jutri ustanavlja društvo Platforma sodelovanja.

 

Dr. Anže Logar, trenutni poslanec SDS in lanskoletni kandidat za predsednika države, je bil včeraj gost v oddaji 24ur zvečer. Kot je povedal, v sredo začenja z ustanavljanjem društva Platforma sodelovanja, “gre za projekt, ki bo prinašal svežino in bo usmerjen v ključne izzive, ki so pred Slovenijo”Poudarja, da gre za popestritev v slovenskem političnem prostoru, v katerem ne želi delitev, “želimo presekati koncept, ko se opredeli za tega ali onega”.

Napoveduje, da bodo v društvu razpravljali predvsem o trenutno največjih izzivih v družbi. Glavni projekti platforme bodo gospodarsko okolje, umetna inteligenca, duševne stiske in vprašanja mladih ter družbenega dogovora.

Ne ustanavljam stranke, gre za društvo, ki namerava voditi štiri, pet ključnih tem čez leto, nato sektorsko razdeljevati ukrepe in ponuditi strankam, da jih udejanjijo v svojem političnem programu. Če zanimanja med ostalimi političnimi akterji ne bo, bomo verjetno resno razmislili tudi o naslednjem koraku, ustanavljanju stranke.

In kdo bodo člani društva? Kot poroča 24ur bo v upravnem odboru sedelo več znanih slovenskih politikov in intelektualcev, med njimi nekdanja vodja kabineta predsednika države Alja Brglez, pravnik doktor Matej Avbelj, ekonomist Igor Masten, zdravnik Rok Ravnikar, kulturnik Mitja Čander, iz vrst SDS-a pa poslanka Eva Irgl, in nekdanja evropska poslanka Romana Jordan. Prav tako slovenski mediji poročajo, da naj bi v društvu sodeloval tudi nekdanji predsednik Borut Pahor.

Nastop Anžeta Logarja v oddaji 24ur zvečer si lahko ogledate TUKAJ.