Anketa: SDS močno vodi, Gibanju Svoboda podpora prvič padla

Podpora SDS se je povečala.

Po anketi, ki jo je za Planet TV opravila agencija Parsifal, največ vprašanih podpira stranko SDS Janeza Janše. Med opredeljenimi anketiranci ji je naklonjenih 31 odstotkov vprašanih, kar je 1,7 odstotne točke več kot prejšnji mesec.

Na drugem mestu ji sledi Gibanje Svoboda Roberta Goloba s podporo 17,7 odstotka vprašanih, kar pomeni, da je podpora stranki padla za 2,5 odstotne točke. To je sploh prvi padec Golobove stranke na katerikoli javnomnenjski anketi.

Na tretjem mestu je z 9,3 odstotka SD Tanje Fajon, ki ji je podpora padla za 0,8 odstotne točke. Četrta je Levica Luke Mesca, ki ji je podpora zrasla za 0,5 odstotne točke na 7,7 odstotka. S sedmega se je na peto mesto dvignila LMŠ Marjana Šarca, ki se je s 4,8 povzpela na 7,2 odstotka, gibanje Povežimo Slovenijo pa je ostalo na šestem mestu. Podporo jim je izreklo 5,9 odstotka vprašanih, kar je 0,1 odstotne točke manj kot prejšnji mesec. S petega je na sedmo mesto je padla NSi Mateja Tonina, ki ji je podpora padla z 1,7 odstotne točke na 5,1 odstotka.

Pod parlamentarnim pragom so se znašle Naša dežela Aleksandre Pivec (3,1 odstotka), SAB Alenke Bratušek (2,9 odstotka), Resni.ca Zorana Stevanovića (2,5 odstotka), Pirati Rolanda B. Vaz Ferreire (2,5 odstotka), Dobra Država Smiljana Mekicarja (1,3 odstotka), Vesna Urške Zgojznik (1,3 odstotka), DeSUS Ljuba Jasniča (1,2 odstotka), SNS Zmaga Jelinčiča (1,2 odstotka).

(vir: Zajem zaslona)

M. P.