Anketa: Največji dvig podpore SDS, LMŠ strmoglavila

Podpora SDS se je povečala.

Če bi bile volitve jutri, bi največ vprašanih volilo SDS, ki v primerjavi s septembrom beleži največji dvig podpore. Podpora pa je na drugi strani strmoglavila LMŠ, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana.

 

Med strankami največjo podporo (18,6-odstotno) še vedno beleži SDS, ki se ji je podpora v primerjavi s septembrom zvišala za 3,6 odstotne točke. Kot kaže, je poskus nesupele diskreditacije ministra Andreja Vizjaka z “zlepljenim” posnetkom pogovora z Bojanom Petanom SDS prej koristil kot škodil. Na drugem mestu je prav tako še vedno SD z 11,5 odstotka, kar je 1,9 odstotne točke več kot prejšnji mesec. Sledi Levica z devetimi odstotki in LMŠ s šele 5,6-odstotno podporo. Še pred mesecem dni je slednja beležila 7-odstotno podporo in je bila praktično izenačena z SD in Levico. NSi (pet odstotkov) je na petem mestu prehitela SAB (štiri odstotke).

SNS bi dobila 2,4 odstotka glasov, Zeleni Slovenije 1,8 odstotka, Piratska stranka 1,6 odstotka, SLS 1,3 odstotka, SMC 1,2 odstotka in DeSUS 0,9 odstotka.

Na vrh lestvice najbolj priljubljenih politikov se je po podatkih raziskave ponovno vrnila evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak. S prvega mesta je izrinila predsednika republike Boruta Pahorja.

A. M