Anketa: Logar vodi v predsedniški tekmi

Javnomnenjska raziskava, ki jo za Večer in Dnevnik pripravila agencija Ninamedia, je pokazala, da največ podpore med kandidati za predsednika republike uživa nekdanji zunanji minister Anže Logar. Ta je s prvega mesta spodrinil Natašo Pirc Musar, sledi jima Marta Kos.

 

Po anketi bi Logarja volilo 30,2 odstotka vprašanih, Pirc Musarjevo 27,5 odstotka, Kosovo pa 16,3 odstotka vprašanih. Vsi ostali kandidati bi dobili bistveno manj.

Glede na omenjene rezultate bi bil potreben drugi krog predsedniških volitev, kjer bi največ podpore še dobila Pirc Musarjeva, ki pa je v tem primeru glede na prejšnje javnomnenjske raziskave precej izgubila. Dohiteva jo ravno Logar. Pirc Musarjeva bi dobila 46,7 odstotka, Logar pa nekaj manj kot 40 odstotkov. 13,6 odstotka jih ne ve, koga bi podprlo v drugem krogu.

Po ugotovitvah obeh časopisov Mirc Musarjevi škodi zapletanje v ostre javne polemike z nekaterimi mediji, hkrati pa na dan prihajajo zgodbe o njenih odvetniških poslih in poslovni preteklosti njenega moža Aleša Musarja.

A. M.