Anketa: Golob razsul KUL, največ jemlje SD

Po anketi, ki jo je agencija Parsifal opravila za Novo24TV, največ vprašanih podpira stranko SDS Janeza Janše. Med opredeljenimi anketiranci ji je naklonjenih 31,2 odstotka. Tudi tokrat so v javnomnenjsko raziskavo vključili samostojno listo Roberta Goloba, ki se je s 16,4-odstotno podporo uvrstila na drugo mesto, sledi Levica Luke Meseca z 10,3-odstotno podporo.

V primerjavi z anketo izpred enega meseca ima SDS za 0,3 odstotne točke višjo podporo. Stranko podpira 31,2 odstotka vprašanih.

Morebitna stranka Roberta Goloba bi kot kaže temeljito premešala karte na politični levici, kljub temu, da se Golob sooča z očitki o enormno visokih prejemkih v GEN-I. Zdi se, da jemlje glasove predvsem strani SD.

Podpora Levici ostaja enaka (10,3 odstotka), je pa Levica presenetljivo prehitela SD, ki je z 10,2 odstotka pristala na četrtem mestu. SD je namreč podpora (prejšnji mesec 21,8 odstotka) padla za kar 11,6 odstotne točke.

Stranki LMŠ je podpora padla za 2,6 odstotne točke, stranki Povežimo Slovenijo pa je podpora zrasla za 0,4 odstotne točke.

Na sedmem mestu je pristala stranka NSi Mateja Tonina s 4,4-odstotno podporo (prejšnji mesec 7,9-odstotna podpora). Podpora je za 0,1 odstotne točke zrasla stranki SAB, ki se je tako s štirimi odstotki prebila v parlament.

M. P.