Ali RTVSLO res ne bo prenašala novega shoda upokojencev?

Foto: STA/Bor Slana)

Pavel Rupar, vodja Inštituta 1. oktober, je napovedal že sedmi shod, na katerem bodo upokojenci zahtevali višje pokojnine. Shod bo potekal v sredo, 6. septembra 2023, ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani. Toda pozor, protesta ne boste mogli spremljati na nacionalni televiziji.

“RTV Slovenija je preklicala že najavljen prenos 7. shoda upokojencev, kot vzrok pa so navedli, da upokojenci razbijamo enotnost Republike Slovenije! Slovenija je tako v izrednih razmerah totalitarizma! Demokracija je ubita, nastopila sta diktatura in enoumje! Javna RTV je last vseh, tudi nas upokojencev, deset tisočev, ki se nas zbira mesec za mesecem. Ne želimo več izključevanja, tudi tovrstnega ne,” je na svojem Facebook napisal Pavel Rupar, ki državljane poziva, naj prenehajo plačevati RTV naročnino.

“Očitno nismo vredni niti tega, da bi naše težave in zahteve delili s tistimi upokojenci, ki ne morejo priti na shod, ker so prestari in onemogli ali bolni in invalidni! O skrajnem preziru sto tisočev ljudi in dokončni uvedbi jugoslovanske diktature v srcu moderne in svobodne Evrope bomo obvestili tudi Evropsko unijo”, je še dodal Rupar, ki obljublja, da ne bo dovolil takšnega poniževanja upokojencev

Tudi novinar Bojan Požar je zapisal, da naj bi bila ukinitev neposrednega prenosa shoda upokojencev ena od prvih potez novega vršilca dolžnosti direktorja TVS Andrža Pöschl. Kot zanimivost še dodajmo, da je po poročanju tednika Demokracija trenutni v.d. direktorja v začetku leta zagotovil neposredni prenos protesta Svetlane Makarovič po koncu državne proslave, shodu upokojencev pa torej nasprotuje.