Aleksander Zupančič zapušča Komunalo Brežice

Direktor Komunale Brežice Aleksander Zupančič ocenjuje, da je v dobrih šestih letih vzpostavil uspešno, stabilno, vzorno in prepoznavno podjetje, zdaj pa bo svojo poslovno pot nadaljeval na drugem področju in se posvetil razvoju novih vsebin, so sporočili z brežiške komunale.

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, že vse od ustanovitve pred dobrimi šestimi leti na vsakem koraku dokazujejo, da je lahko tudi javno podjetje uspešno, učinkovito in inovativno.

Za projekte ozaveščanja občanov na področju varovanja okolja in naravnih virov so prejeli že številne nagrade in priznanja, ravno tako na področju kakovosti odnosov med zaposlenimi in podjetjem. Tako je bilo podjetje lani na izboru Zlata nit absolutni zmagovalec, letos pa je bilo vnovič uvrščeno med tri najboljše zaposlovalce v kategoriji srednje velikih podjetjih v Sloveniji, prejelo pa je tudi posebno priznanje za starejšim najbolj prijazno podjetje v državi.

Posebej jih odlikuje nagrada HRM projekt leta 2017, za najboljši projekt na področju odnosa z zaposlenimi v Sloveniji.

V podjetju vsako leto izvajajo več kot 30 družbeno odgovornih projektov za ozaveščanje uporabnikov. Preteklo leto so na odlagališče odložili samo še 142 ton odpadkov, kar je 96 odstotkov manj kot pred sedmimi leti, ko je bila ta količina 4335 ton. Vsi preostali odpadki se sedaj reciklirajo. Letos so organizirali tudi največjo zbiralno akcijo odpadnega jedilnega olja v Sloveniji doslej. Podjetje v tem letu zaključuje investicijo v nove poslovne prostore in se mu ponovno obeta rekordno poslovno leto.

Aleksander Zupančič bo več o svojem odhodu povedal na novinarski konferenci, ki bo v sredo, 22. avgusta, ob 11. uri, v Mestni hiši Brežice.

M. P.