Aktualni programi za zaposlovanje

pixabay.com

Preverili smo, kateri programi zaposlovanja so trenutno aktualni in vam lahko pomagajo do zaposlitve.

Trajno zaposlovanje mladih

S pomočjo tega programa se lahko zaposlite za nedoločen čas, če ste mlajši od 30 let in najmanj 3 mesece prijavljeni med brezposelnimi. Delodajalci, izbrani na javnem povabilu, za vašo zaposlitev prejmejo subvencijo.

Več o programu: Trajno zaposlovanje mladih

Pripravništvo za mlade iskalce prve zaposlitve

Ste mlajši od 30 let in še nimate delovnih izkušenj? Če ste zaključili študij prava, ekonomije, veterine, živilske tehnologije ali živinoreje, vam program omogoča plačano pripravništvo pri finančni upravi, inšpektoratu za delo in upravi za varno hrano. Letos je na voljo 42 mest.

Več o programu:Pripravništvo za mlade iskalce prve zaposlitve

 Zaposli.me

Ste dopolnili 30 let ali več in ste brez zaposlitve vsaj 12 mesecev? Ste starejši od 50 let in brezposelni najmanj 6 mesecev? Imate 30 let ali več, ste brez izobrazbe in brezposelni najmanj 6 mesecev? S pomočjo tega programa se lahko zaposlite za najmanj eno leto. O možnosti vključitve se pogovorite z osebnim svetovalcem. Delodajalci za vašo zaposlitev prejmejo subvencijo.

Preberite več o programu Zaposli.me 2017–2019.

Priložnost zame v NVO

Ste najmanj 6 mesecev prijavljeni med brezposelnimi, imate najmanj visokošolsko izobrazbo in iščete prvo zaposlitev v nevladnem sektorju? S pomočjo tega programa se lahko zaposlite za najmanj 15 mesecev, s trimesečnim poskusnim delom. O možnosti vključitve se pogovorite z osebnim svetovalcem. Nevladne organizacije za vašo zaposlitev prejmejo subvencijo.

Preberite več o programu Priložnost zame v nevladnih organizacijah.

Vračilo prispevkov delodajalca za prvo zaposlitev

Ste mlajši od 26 let? Ali pa mama, ki skrbi za otroka do 3. leta starosti? Delodajalci, ki vas prvič zaposlijo za nedoločen čas, lahko za vašo zaposlitev uveljavljajo vračilo prispevkov delodajalca.

Preberite več o vračilu prispevkov za prvo zaposlitev.

Oprostitev plačila prispevkov delodajalca za starejše 2016

Ste starejši od 55 let? In najmanj šest mesecev prijavljeni med brezposelnimi? Delodajalci lahko za največ prvi dve leti vaše zaposlitve uveljavljajo oprostitev plačila prispevkov delodajalca. Zaposlitev mora biti sklenjena med 1. 1. 2016 in 31. 12. 2017.

Preberite več o oprostitvi plačila prispevkov za starejše 2016.

Davčna olajšava za zaposlovanje brezposelnih

Ste mlajši od 26 let? Ali pa starejši od 55 let? In ste prijavljeni med brezposelnimi najmanj pol leta? Delodajalci lahko za vašo zaposlitev uveljavljajo davčno olajšavo pri Finančni upravi RS. Zaposlitev mora biti sklenjena za nedoločen čas.

Preberite več o davčni olajšavi za zaposlovanje brezposelnih.

K. J.