Kandidat za župana Žibert meni, da Sevnica potrebuje novo svežino

Eden od dveh kandidatov za župana v občini Sevnica je Aleš Žibert. Kandidira kot neodvisen kandidat s podporo volivcev, pri čemer so mu podporo izrekli tudi Gibanje Svoboda, SDS ter Neodvisna lista za razvoj krajevnih skupnosti občine Sevnica.

Kot pravi, se je za kandidaturo odločil, ker meni, da občina potrebuje novo svežino, mladostniški zagon in večjo vključenost občanov v njeno delovanje in odločitve.

34-letni Žibert je magister inženir gradbeništva. Po uspešno zaključenem študiju je poklicno pot začel kot vodja projektov pri podjetju Geoinvest, nadaljeval kot nadzornik nad izvajanjem projektov pri DRI, družbi za upravljanje z investicijami, nato kot direktor tehnično komercialnega sektorja v podjetju Rafael, trenutno pa je zaposlen kot direktor podjetja Geodrill.

Na volitvah nastopa z geslom Naprej, Sevnica! V kolikor bo izvoljen, si bo prizadeval za napredno, razvojno naravnano in povezovalno občino, pravi. Med drugim poudarja nujnost učinkovitega in preglednega delovanja občinske uprave in zagotavljanja ugodne poslovne klime. Izpostavlja pomen razvoja infrastrukture, primerne politike do vprašanj mladih, razvoja turizma in športa ter napredka podeželja.

Konkretno si zavzema za vzpostavitev prioritetnega seznama najbolj poškodovanih odsekov občinskih cest ter hiter in sistematičen pristop k njihovi sanaciji, proaktivno vzpostavljanje pogojev za upad bega možganov ter reševanje stanovanjske problematike za mlade in mlade družine. Načrtuje vzpostavitev svetovalne pisarne za mlade prevzemnike kmetij.

A. M.