Notranje ministrstvo hudo zlorabljeno za predvolilno kampanjo Pirc Musarjeve

Tatjana Bobnar. Vir: Gov.si/STA

Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar ima očitno hude težave z zbiranjem zadostnega števila podpisov za njeno predsedniško kandidaturo. Težave so očitno tako hude, da je zanjo začelo agitirati celo ministrstvo za notranje zadeve, ki ga vodi Tatjana Bobnar. Gre za evidentno zlorabo državnega organa v predvolilne namene.

 

V javnosti je namreč zaokrožil dopis, pod katerega je podpisana v. d. generalne direktorice direktorata za upravne notranje zadeve na ministrstvu za notranje zadeve Urška Židan, poslan ministrstvom za delo, pravosodje, zdravje, izobraževanje in zunanje zadeve. V njem med drugim navaja, da so na direktorat prejeli prošnjo volilnega štaba Pirc Musarjeve, na katerem je med drugim napisan naslov, kamor kandidatka prejema obrazce podpore. Ob tem jih prosi, naj ministrstva naslov objavijo v uradnih prostorih na vidnih mestih. Prav tako naj informacijo o naslovu predajo konzularnim predstavništvom oziroma bolnišnicam, zavodom in drugim ustanovam z namenom informiranja volivcev, kam naj pošljejo obrazec za podporo Pirc Musarjevi.

Ker gre za hudo zlorabo državnega organa za volilne namene točno določene kandidatke, smo na komisijo za preprečevanje korupcije povprašali, kaj menijo o tovrstnem dopisu. Povprašali smo tudi ministrstva, ki so prejela dopis, koliko od njih je sledilo navodilom ministrstva za notranje zadeve.

A. M.