Sajovic: Necenzurirano “del slovenskega novinarstva, ki očitno sledi politiki”

Borut Sajovic (desno).

Nekdanji tržiški župan in vodja poslanske skupine stranke Gibanja Slovenije Borut Sajovic je v intervjuju za Siol.net med drugim spregovoril tudi o medijih, katerih novinarji so dobili službo, tako ali drugače povezano z Gibanjem Slovenije. Tako se je med drugim izrekel o portalu Necenzurirano in zanimivo dejal, da gre za “del slovenskega novinarstva, ki očitno sledi politiki”.

Sajovica so v intervju povprašali, kaj meni o izjavi predsedniške kandidatke Nataše Pirc Musar, v kateri je ta dejala: “To, da se medijski mir kupuje, da se plača medijski napad na drugače misleče, je nekaj, kar prakticirajo Požareport, Nova24TV in zdaj tudi Reporter in Necenzurirano. Je to novinarstvo? Odgovor je: ne.”

Sajovic je v komentarju te izjave dejal, da je to, kar pravi Pirc Musarjeva “na neki način dejstvo in stanje, ki ga imamo”. Na dodatno vprašanje, da izjava kritizira tudi portal Necenzurirano, katerega novinarji so zdaj postali sodelavci stranke Gibanje Svoboda, kjer je vodja poslanske skupine, pa je dodatno odgovoril: “To je del slovenskega novinarstva, ki očitno sledi politiki. Verjetno bi bil neresen in neodgovoren, če bi rekel, da se to ne dogaja na eni in na drugi strani. To je žal eden od načinov dela v slovenski politiki, kjer metra in merila zagotovo ni postavil Robert Golob. Predsednik vlade se v vojni, ki je ni povzročil, brani z enakim orožjem kot nasprotnik, ki ga napada.”

Poročali smo že, da so se vsi trije še donevadnega domnevno neodvisni novinarji portala Necenzurirano po volitvah tako ali drugače nenadoma znašli pri stranki Roberta Goloba. Cirman neuradno odhaja za urednika državnega portala Siol.net (njegova žena je predtem že prevzela vodenje vladnega urada za komuniciranje), novinarka Necenzuriranega Vesna Vuković je postala predstavnica za odnose Golobove stranke, novinar Necenzuriranega Tomaž Modic pa strokovni sodelavec preiskovalne komisije DZ, sklicane na zahtevo Golobove stranke.

A. M.