KPK preiskuje Goloba; ta še zmeraj skriva odločbo o dohodnini

Golobovi in Jankovićevi svetniki opoziciji v MOL ne dovolijo razpravljati.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je začela predhodni preizkus prijave zoper predsednika stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba, ker KPK ni poročal o svojem premoženjskem stanju, poroča portal Siol.net. Golob sicer v nasprotju z drugimi politiki tudi še vedno skriva svojo odločbo o dohodnini.

 

KPK je predhodni preizkus zoper Goloba začela, ker je bil kot predsednik uprave GEN-I zavezanec za poročanje o svojem premoženjskem stanju v obdobju od leta 2021, ko je GEN-I postala družba v večinski državni lasti, do poteka mandata letos. Kljub temu pa KPK o svojem premoženjskem stanju ni poročal.

Sicer pa se je Golob na četrtkovi novinarski konferenci odzval na pozive medijev, da razkrije svoje prihodke, kot so to storili vsi preostali predsedniki in predsednice političnih strank pred njim. Čeprav so vsi pričakovali, da bo pokazal svojo dohodninsko odločbo, se to ni zgodilo.

Namesto tega je razkril le uradni davčni izpis Fursa za leto 2020. Ta kaže, da je imel lani bruto prejemkov 433.282,35 evra, a tak izpis ne pokaže vseh prihodkov. RTV Slovenija in Siol.net Goloba zato že več tednov pozivata k razkritju odločbe o odmeri dohodnine za leto 2020, a le-te ne želi pokazati.

A. M.