Golob posredno napovedal uvajanje teorije spola v družbo

Golobova čestitka ženskam, ki to niso.

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob se je včeraj po daljši odsotnosti znova pojavil v javnosti, ko je na Facebooku podal čestitko za 8. marec. No, ta je bila za mnoge nenavadna, saj je v njej posredno napovedal, da si bo v primeru uspeha na volitvah prizadeval za uvajanje teorije spola v šole in družbo nasploh.

“Ženskam in osebam, ki se identificirajo kot ženske, čestitam ob prazniku,” je zapisal in požel val zgroženih odzivov uporabnikov.

Z osebami, ki se identificirajo kot ženske, je Golob nedvomno mislil osebe, ki so moškega spola, a se dojemajo kot ženske, pogosto pa tudi niso prepričane, ali je njihov spol moški ali ženski. Gre za t. i. teorijo spola, ki jo poskušajo povsod po svetu s pomočjo milijarderja Georgea Sorosa v zadnjih letih agresivno uvajati predstavniki LGTB (lezbijske, geji, transeksualci, biseksualci) in z njimi povezane nevladne organizacije. Omenjena teorija zavrača idejo o dveh spolih oz. da biološko ni določeno, kdo je moški in kdo ženska, pač je vsak to, kar sam dojema, da je.

Tako na primer aktivisti omenjene teorije skušajo doseči, da v uradnih evidencah države, osebnih dokumentih in drugje, ne bi pisalo, kakšnega spola je oseba, ampak bi se temu izognili. Na poročnih listih tako ne bi pisalo, da se poročata moški in ženska, pač pa oseba 1 in oseba 2. Prav tako v osebnih dokumentih otrok več ne bi pisalo, da je njihov oče ta in ta, mati pa ta in ta, ampak le, da gre za osebo 1 in osebo 2. Po mnenju mnogih gre za sprideno teorijo, ki nima podlage v bioloških dejstvih. Stvar spola ni družbeni dogovor, ampak biologije, je pred kratkim napisal profesor Boštjan M. Turk.

Posledica te teorije se sicer že čutijo tudi v Sloveniji. Tako so na primer na fakulteti za družbene vede nedavno ukinili moška in ženska stranišča (iz moških so odstranili pisoarje) in poznalo le še t. i. nevtralna ali unisex stranišča.

A. M.