Nova prometna signalizacija razbremenila mejni prehod Slovenska vas

Predstavniki Občine Brežice in Krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem so se konec julija sestali s predstavniki direkcije za infrastrukturo, ki so jim predstavili predloge za ureditev prometa na mejnem prehodu Slovenska vas.

Z njimi so razbremenili omenjeni mejni prehod.

V času poletnih počitnic, ob koncih tedna ter ob praznik je namreč zaradi povečanega prometa na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje povečan tudi prehod na mejnem prehodu Slovenska vas, kjer po podatkih direkcije beležijo tudi do 5000 vozil na dan. Posledično na omenjenem mejnem prehodu nastanejo kolone, kar oteži dostop prebivalcem do njihovih domov ali prehod meje tistim, ki zaradi dela dnevno migrirajo preko omenjenega mejnega prehoda.

Na podlagi analize prometa so na direkciji pripravili predloge ukrepov, med katerimi je tudi sprememba prometne signalizacije, ki je namenjena razbremenitvi občinskih javnih cest, posledično pa mejnega prehoda Slovenska vas. Gre za prometno signalizacijo so mejnega prehoda Slovenska vas po lokalni cesti, ki poteka vzporedno ob avtocesti. Z novo signalizacijo sta bili razbremenjeni občinska cesta čez naselje Nova vas in državna cesta čez Jesenice na Dolenjskem in Obrežje.

A. M.