Na vzletišču na Lisci strmoglavilo jadralno padalo

(foto: PGD Sevnica, FB)

Včeraj, nekaj po 17. uri, je na vzletišču na Lisci, občina Sevnica, pri vzletu strmoglavilo jadralno padalo. Jadralni padalec je na kraju nesreče umrl.

Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, z uporabo vrvne tehnike pristopili do osebe, nudili pomoč pri oživljanju in zavarovali kraj pristanka helikopterja v Podgorici in na Radni.

Gorski reševalci GRS Ljubljana in dežurna ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik so na kraju ugotovili, da je oseba preminula.

S helikopterjem Slovenske vojske so osebo prepeljali v dolino, kjer jo je prevzela pogrebna služba. Na kraju so bili prisotni reševalci Nujne medicinske pomoči Sevnica, policisti in ostale pristojne službe.

Poročilo policije

S Policijske uprave Novo mesto so dodatno sporočili, da je v nesreči umrl 49-letni jadralni padalec iz okolice Celja. Po vzletu iz vzletišča je padel iz velike višine in se poškodoval.

Po prvi ugotovitvah ogleda komisije sektorja novomeške kriminalistične policije je 49-letnik po vzletu iz višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. Zaradi hudih poškodb je kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju. Iz strmega pobočja so ga v dolino prepeljali s helikopterjem.

Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta.

Iz višine približno 20 metrov so ga s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka. Prav tako so zasegli padalčevo opremo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

Foto: PGD Sevnica, FB

M. P.