torek, 30 aprila, 2024
Doma Dogodki Mirna silvestrska noč v Posavju

Mirna silvestrska noč v Posavju

pixabay.com

S Policijske uprave Novo mesto poročajo, da so v 24 urah na številko policije 113 sprejeli 210 klicev, od tega je bilo 49 klicev takšnih, ki so zahtevali policijsko intervencijo. Največ dogodkov je bilo povezanih s kršitvami javnega reda in miru ter kriminaliteto.

V Posavju so prijeli 18 migrantov, o ostalih dogodkih policisti ne poročajo.

Sicer pa so policisti PU Novo mesto, kamor spadajo Posavje, Dolenjska in Bela krajina, obravnavali tri vlome in tatvine, štiri prometne nesreče, zasegli so tri vozila, več prijav streljanja, opravili hišno preiskavo v Brezju pri Novem mestu, požar v stanovanjski hiši v Metliki, prijeli so 18 migrantov. Zaradi streljanja so pridržali 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike ter dva vinjena, ki se nista mogla umiriti.

Tatvine in vlome so obravnavali v Šentjerneju, Rakovniku pri Birčni vasi in Kvasici pri Črnomlju. Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo, v Novem mestu so trem voznikom zasegli osebne avtomobile.

Obravnavali so tudi več kršitev javnega reda in miru na javnem kraju, posredovali so sedemkrat, v zasebnem prostoru še dvakrat. Obravnavali so še devet drugih dogodkov iz področja javnega reda.

Zaradi kršitev (prepiri, pretepi, nedostojno vedenje na javnem kraju in do policistov ipd.) so napisali sedem plačilnih nalogov, dve osebi, ki sta v Novem mestu pijani nadaljevali s kršitvijo in se nista pomirili, so pridržali.

Policisti v Novem mestu, Metliki in Črnomlju so obravnavali več prijav streljanja. V nekaj primerih je bilo ugotovljeno, da gre po vsej verjetnosti za uporabo pirotehnike, so pa v dveh naseljih v okolici Novega mesta in v naselju v okolici Metlike zaradi hitre intervencije še našli in zasegli tulce vojaškega streliva, preden so jih uspeli osumljenci pospraviti.

Na Kuzarjevem kalu pri Novem mestu je krogla neznanega kalibra priletela v žleb stanovanjske hiše, poškodovan ni bil nihče. Policisti so od dveh zjutraj na novega leta dan, kot nujno preiskovalne dejanje, opravili hišno preiskavo v Brezju, kjer naj bi se skrival osumljenec z orožjem. Pridržali so 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike.

V Metliki so obravnavali še požar v stanovanjski hiši, ki so ga omejili, škode je za več kot 10 tisoč evrov. 50-letnico so zaradi opeklin po obrazu in vdihovaja dima s helikpterjem Slovenske vojske odpeljali v UKC Ljubljana.

Za Posavje pa Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra PU Novo mesto, poroča le o 18 prijetih nezakonitih migrantov.

Brežiški policisti so včeraj nekaj pred 16. uri na Čatežu ob Savi ustavili kombinirano vozilo, ki ga je vozil 37-letni državljan Črne gore. V postopku so ugotovili, da ima v kombiju 18 tujcev, domnevno državljanov Irana in Iraka. Prijetje so opravili v sodelovanju s hrvaškimi policisti, ki so opozorili na sumljivo vozilo. Vsem so odvzeli prostost, postopki s tujci pa še niso zaključeni.

M. P.