Voščilo SD kristjanom: “Vesel božič, ve umazane živali”

Jernej Štromajer (na sredi) je bil tudi kandidat za poslanca na listi SD, ob predstavitvi na novinarski konferenci ga je podprl Matjaž Han, poslanec iz Radeč. (Štromajer je kandidiral v Slovenskih Konjicah, prejel je vsega 1080 glasov. Za poslanca ni bil dober, SD ga je hitro umestila za državnega sekretarja).

“Vesel božič, ve umazane živali.” Takšno voščilo je na predbožični večer, ob 17.01, na družbenih omrežjih objavil Jernej Štromajer, državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, ki ga vodi Jernej Pikalo.

Tako Pikalo kot 32-letni Štromajer, ki vodita to pomembno ministrstvo, sta člana stranke SD. Štromajerjevo voščilo je bilo všeč peščici, med njimi so: evropska poslanka Tanja Fajon, Jan Škoberne (nekdanji poslanec SD in nekdanji državni sekretar na ministrstu za kulturo, ki je moral odstopiti), Tomaž Režun (župan občine Radeče iz vrst SD) in Matija Stepišnik (urednik časnika Večer), če naštejemo le nekatere.

Tako so Štormajerjevo voščilo na družbenih omrežjih všečkali nekateri, med njimi sta tudi evropska poslanka Tanja Fajon in Tomaž Režun, župan občine Radeče (oba SD).

M. P.