Štiri projekti za razvoj Posavja dobili finančno pomoč

pixabay

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki upravlja evropski sklad za regionalni razvoj je te dni potrdilo podporo Regionalni razvojni agenciji Posavje kot vodilnemu partnerju Lokalne akcijske skupine (LAS) Posavje za štiri projekte strategije lokalnega razvoja. Ministrstvo  je zanje odobrilo skupaj nekaj manj kot 390.000 evrov.

Projekt Zelena doživetja Posavja

Regionalni razvojni agenciji Posavje je ministrstvo potrdilo nekaj več kot 200.000 evrov vreden projekt Zelena doživetja Posavja, za katerega bodo Občina Krško in parterji iz evropskega sklada za regionalni razvoj dobili nekaj več kot 140.000 evrov.

Projekt Zeleno Posavje – za naravo in zdravje

Za nekaj več kot 135.000 evrov vreden projekt Zeleno Posavje – za naravo in zdravje bo Komunala Brežice s parterji prejela nekaj manj kot 90.000 evrov.

Projekt Rast(išče) sreče

Mladinski center Krško in parterji bodo za projekt Rast(išče) sreče, vreden slabih 200.000 evrov, dobili nekaj manj kot 150.000 evrov podpore.

Projekt Vsi na plac

Kulturno turističnemu rekreacijskemu centru Radeče in partnerjem so za nekaj več kot 13.000 evrov vreden projekt Vsi na plac odobrili nekaj manj kot 10.000 evrov podpore.

Cilji projektov so spodbujanje podjetniških dejavnosti in inovativnih razvojnih partnerstev z ustvarjanjem novih delovnih mest. Krepitev vključevanja ranljivih skupin in varstvo ter ohranjanje naravnega okolja.

Odobreni navedeni projekti sicer sodijo v okvir lanskega prvega poziva za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja na območju LAS Posavje.

M. B.