35-letnik iz Kerinovega Grma kričal in nadlegoval goste gostinskega lokala v Krškem

Slika je simbolična

V ponedeljek popolne so policisti posredovali v gostinskem lokalu v Krškem, kjer je 35-letnik iz Kerinovega Grma kričal in nadlegoval goste, enega, ki ga je hotel pomiriti, tudi udaril, nato pa zmerjal še natakarico, ki ga je tudi hotela pomiriti. Lastniku lokala pa je še napovedal, da mu bo v zrak spustil lokal. 35-letniku bodo izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

Brežiški policisti obravnavajo 26-letno Brežičanko, ker naj bi ponedeljek popoldne, na Trgu izgnancev zmerjala in žalila več ljudi. Ob prihodu policistov je ni bilo več na kraju, poslali ji bodo poziv, da razloži okoliščine dogodka.

V ponedeljek, nekaj pred tretjo popoldne, je na številko policije za interventne primere 113 poklical moški iz Straže pri Raki in povedal, da ga je sosed udaril. Ko so na kraj prišli policisti, so prijavitelja in domnevnega oškodovanca našli v globokem počitku in ga stežka predramili, da bi jim razložil, kaj se je zgodilo (kazal pa je vidne znake opitosti). Ko so se pogovorili še s sosedi so se odločili, da je bil njegov klice lažen in mu bodo poslali plačilni nalog.

Tri plačilne naloge bodo napisali šentjernejski policisti 30-letniku iz Otočca in 18-letniku iz Šentjerneja. Starejši naj bi v torek zvečer v pekarni nadlegoval dekle, ki je bila v spremstvu 22-letnega fanta. Ko ga je le-ta na to opozoril, je to 30-letnika tako vznevoljilo, da ga je odrinil in udaril. Med prerivanjem so prišli ven, kjer pa je 22-letniku 18-letnik, ki je bil v družbi s 30-letnikom, zagrozil, da jih bo pošprical s sprejem. Kršitelji so se nato spravili v avto in skupaj odpeljali. Policisti so bili na kraju v treh minutah po klicu. Z zbiranjem obvestil so oba stara znanca kmalu identificirali. 30-letnik bo zaradi kršitev javnega reda in miru dobil dva plačilna naloga, 18-letnik pa enega.

Prvega novembra so novomeški policisti posredovali v Brezju zaradi prijave pretepa. Tam so ugotovili, da je prišlo do prepira med 28-letnikom in 22-letnikom. Pri tem je prvi slednjega udaril po glavi, najverjetneje s kolom, in ga poškodoval. 28-letniku bodo napisali plačilni nalog.

Vir: PU Novo mesto