Športni tabor: Občuti svobodo vode! (Foto)

Foto: Občina Brežice

V sklopu projekta Občuti svobodo vode se v Brežicah odvija mednarodni športni tabor. Udeleženci tabora so osebe s posebnimi potrebami in otroci z manj možnostmi. Ob sofinanciranju Evropske komisije Občina Brežice omogoča strokovno vodenje in preizkušnjo vodnih športov (kajak, kanu, wakeboarding, SUP) ter drugih organiziranih vadb na prostem, potekajo pa tudi različne ustvarjalne aktivnosti.

Vrednost celotnega projekta je 617.642 EUR, od tega je sofinanciranih 494.113 EUR. 70 odstotkov sofinanciranega deleža je občina dobila avansiranega (vnaprej), kar je v teh časih izrednega pomena. Čas trajanja projekta je med 1. januarjem 2016 in 31. decembrom 2018. V okviru projekta bo v tem časovnem obdobju izpeljanih 20 aktivnosti.

Vključitev v projekt je za vse udeležence brezplačna in vključuje nastanitev, prehrano ter športne in druge aktivnosti, tako za otroke, invalide kot tudi za spremljevalce.

Štiridnevno bivanje v času tabora je obogateno z raznolikimi spremljevalnimi aktivnostmi. V četrtek so udeleženci tabora popoldne preživeli na čolnih na Borštu, v petek zjutraj pa je bil na vrsti »suhi trening« v Grajskem parku, že popoldan pa so se vrnili na vodo, tokrat na deske.

V petek je v sklopu tabora ustvarjalo in se razgibavalo 27 udeležencev, ki jih je obiskal tudi župan občine Brežice Ivan Molan. Prvi vtisi udeležencev so odlični, so še sporočili iz Občine Brežice.

N. N.