21-letni Sevničan na avtocesto kar s kolesom

Slika je simbolična / FOTO: Aljoša Kravanja

S PU Novo mesto so sporočili, da so v petek, nekaj po 18. uri smo prejeli več klicev voznikov o moškem, ki naj bi kolesaril po avtocesti iz smeri počivališča Starine proti Novem mestu. Policisti so se takoj odzvali, 21-letnega kršitelja izsledili in ga varno
pospremili do izvoza z avtoceste. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnika  iz Sevnice. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

 

O prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznika osebnega avtomobila v Cerkljah ob Krki so bili brežiški policisti obveščeni 27. 5. okoli 9.30. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 67-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravila srečanja v križišču trčil v 60-letnega kolesarja, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Na območju Sel pri Raki (PP Krško) je 27. 5. nekaj pred 23. uro voznik kombija  zapeljal na levo smerno vozišče, izgubil oblast nad vozilom in se večkrat  prevrnil. Lažje poškodovanega 24-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Vir: PU Novo mesto