V občini Brežice na dan pred slovenskim kulturnim praznikom predali namenu dve novi knjigobežnici

Patricia Čular, vodja oddelka za družbene dejavnosti o knjigobežnici v parku ob stavbi občine.

Na dan pred slovenskim kulturnim praznikom sta bili namenu predani dve novi knjigobežnici v mestu Brežice, ena pred Osnovno šolo Brežice in druga v parku pri Občini Brežice.

V občini se zdaj nahaja že 13 knjigobežnic v obliki lesenih omaric s knjigami, kjer si lahko občani izmenjamo knjige po načelu prinesi – odnesi.

Kulturni program dogodka so pripravili učenke in učenci OŠ Brežice, ki so dogodek zaključili z doživeto recitacijo pesmi Povodni mož Franceta Prešerna.

Patricia Čular,vodja oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Občine Brežice, je dejala, da je postavitev knjigobežnice v neposredni bližini občinske stavbe tudi simbolično dejanje, saj je občina v tem letu prejela priznanje Branju prijazna občina. Postavitev knjigobežnice tako pomeni, da gre občina »od besed k dejanjem« in hkrati na primeren način obeleži slovenski kulturni praznik.

Izjava Patricie Čular: Patricia Čular

Knjigobežnica v parku predstavlja peto knjigobežnico v mestu in želi prispevati svoj delček k dvigu bralne kulture.

Knjigobežnica prijazno vabi vse občanke in občane ter obiskovalke in obiskovalce mesta, da se ustavijo in si vzamejo knjigo, ki jih pritegne, in prinesejo knjigo, ki bi jo želeli deliti z drugimi.

Še fotografiji z dogodka:

M. P.