V Krškem podelili Prešernove plakete in priznanja

Nagrajenci (vir: Občina Krško)

Na sinočnji osrednji slovesnosti v Kulturnem domu Krško podelili Prešernove plakete in priznanja, s tem so se nagrajencem zahvalili za predano delo in izredne uspehe na področju ljubiteljske kulture.

Zbrane je nagovoril Anton Petrovič, lanski prejemnik zlate Prešernove plakete. Nagrajenke in nagrajence ter ostale zbrane pa sta pozdravila in jim ob prazniku čestitala tudi Uroš Brezovšek, predsednik Zveze kulturnih društev Krško, in Miran Stanko, župan občine Krško.

Priznanje za dosežek leta je prejel Pihalni orkester Krško. Priznanje z zahvalo za omogočanje pogojev za kulturne dejavnosti je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec pri Krškem. Med dobitnike bronastih Prešernovih plaket so se zapisali Tonica Zupančič (KD Svoboda Brestanica), Ksenija Zupan (DKD Svoboda Senovo), Helena Alenka Poznič (DKD Svoboda Senovo), Tatjana Kolar (DKD Svoboda Senovo) in Rok Sanda (Društvo Mali Petelin Mali Kamen).

Srebrne Prešernove plakete so za predano delo prejeli Sonja Levičar (KD Leskovec pri Krškem), Andrej Resnik (KD Svoboda Brestanica) in Milena Roštohar (Društvo likovnikov Krško OKO).

Kulturni program osrednje slovesnosti, ki jo je povezovala Petra Rep Bunetič, so oblikovali letošnji jubilanti Pihalni orkester DKD Svoboda Senovo in Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo.

M. P.