Tudi leto 2019 bo radodarno z dela prostimi dnevi

(vir: pixabay.com)

V letu 2018 so vsi prazniki, ki so dela prosti dnevi, padli na čas med tednom, zato smo v celem letu zabeležili kar 13 dela prostih dni. Podobno bo v letu 2019, ko nam ne bo treba v službo 12 dni.

Podobno kot v letu 2018 namreč tudi letos večina praznikov pade na delovni dan, razen dneva upora proti okupatorju, ki ga bomo obeležili v soboto.

1. in 2. januar, ki sta prosta dneva, sta letos padla na torek in sredo, Prešernov dan (8. februar) bomo praznovali v petek, 1. in 2. maj v sredo in četrtek, dan državnosti (25. junij) v torek, Marijino vnebovzetje (15. avgust) v četrtek, ravno tako v četrtek dan reformacije (31. oktober).

1. november, dan spomina na mrtve bo v petek, božič (25. december) v sredo, dan samostojnosti in enotnosti (26. december) pa v četrtek. 1. in 2. januar 2020 bosta padla na sredo in četrtek.

Ker bodo prvomajski, božični in novoletni prazniki padli v sredino tedna, si lahko tudi letos mnogi, ki bodo izkoristili še nekaj dopusta, obetajo dolge prvomajske ter božično-novoletne praznike.

M. P.