Občina Krško kupuje prenosne računalnike za nove občinske svetnike

Občina Krško je tik pred iztekom mandata objavila javno naročilo za nakup novih prenosnih računalnikov, ki naj bi jih uporabljali novi občinski svetniki in zaposleni v občinski upravi. Za nakup namerava porabiti okoli 23.000 evrov, na občini pa zatrjujejo, da je nakup smiseln.

Občina je javno naročilo objavila 25. septembra, rok za prijavo pa je bil do včeraj, 10. oktobra, do 10. ure.

Nove računalnike naj bi uporabljali novi občinski svetniki, ki bodo izvoljeni na novembrskih lokalnih volitev, in sicer 30 računalnikov, medtem ko bodo tri uporabljali zaposleni na občinski upravi. Na občini na vprašanje, ali se jim nakup zdi smiseln in upravičen, odgovarjajo, da so občinski svetniki prenosnike uporabljali že v sedanjem mandatu ter da je njihov vnovičen nakup potreben zaradi spremembe načina dostavljanja in naslavljanja sejnega gradiva.

“Pred uvedbo prenosnikov smo sejno gradivo v celoti tiskali, kopirali in nato preko klasične pošte dostavljali občinskim svetnikom. Po temeljitem premisleku in izvedbi primerjalnih analiz stroškov smo gradivo občinskim svetnikom začeli dostavljati elektronsko oziroma smo jih z elektronskimi sporočili preusmerili na prevzem gradiva z naše spletne strani,” pravijo. Dodajajo, da se je omenjen način dela v sedanjem mandatu izkazal za učinkovit in ustrezen, zato so se odločili nadaljevati s takšnim načinom dela.

Občina naj bi sicer za nakup novih prenosnih računalnikov namenila okoli 21.000 evrov, še dodatnih dva tisoč evrov pa za opremo, ki se nabavlja za potrebe delovanja občinske uprave.

M. R.