Delovni nesreči, prometna in vlom

Včeraj sta se zgodili dve delovni nesreči, ena s hujšimi poškodbami. Prometna nesreča je bila še v Krškem, v Slogonskem pa je nekdo vlomil v hišo in jo okradel.

Okoli 17.30 se je zgodila nesreča pri delu v kraju Črnc v Brežicah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 24-letni moški izvajal dela na gradbenem odru in padel z višine okoli dveh metrov. Huje poškodovanega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, okoliščine pa policisti še preiskujejo in bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Ob 18.26 pa je v naselju Podboršt, občina Sevnica, traktor stisnil občanko ob traktorski priključek in jo poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovano na kraju oskrbeli in jo prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

Prometna nesreča v Krškem

Krški policisti so bili nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči na Cesti krških žrtev. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozila  69-letna voznica. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala, povzročitelju pa so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlom in tatvina

Včeraj, prav tako v dopoldanskih urah, je v kraju Slogonsko na območju Brežic neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Vir: PU Novo mesto in Urad RS za zaščito in reševanje.

M. P.